Hamsters zijn kleine, gezellige en vriendelijke wezentjes die weinig verzorging nodig hebben. Het zijn geweldige huisdieren als je ze goed genoeg kunt temmen!

Hamsters zijn goedkope, kleine huisdieren die weinig ruimte innemen. Het zijn ook populaire huisdieren na katten en honden omdat ze overal kunnen leven waar genoeg ruimte is om rond te rennen in hun kooi met speeltjes! Je kunt het beste een volwassen hamster kopen als de joeys (baby’s) tussen de 3-7 weken oud zijn. Op deze manier heb je de tijd om hem tam te maken door zijn nieuwsgierigheid af te leren terwijl je hem ook je reuk leert zodat hij niet te veel bijt of bang is voor mensen.

Benodigdheden

Je moet een grote draadkooi kopen voor je hamster. Leg wat speelgoed en takjes op de bodem, bedek het met zaagsel en stro er bovenop! Het dier zal automatisch beginnen met het verzamelen van hun favoriete materiaal om doorheen te kruipen, omdat ze altijd op zoek zijn naar iets nieuws of leuks.

Voedsel

Hamsters zijn omnivoren die veel eiwitrijk voedsel nodig hebben, zoals gorilla-grill of zaden en noten. Je kunt in dierenwinkels speciale mixen kopen voor je hamster met pinda’s om hem een volledig plantaardig dieet te geven! Ze hebben ook dagelijks vers water nodig, dus zorg ervoor dat je een flesje in de wand van hun kooi bevestigd hebt – dit zal uitdroging helpen voorkomen wanneer je hun drinken om de paar uur ververst.

Schoonmaken

Hamsters zijn vaak rommelige wezentjes met de gewoonte om te plassen op plaatsen waar ze normaal gesproken komen. Dit betekent dat je een onaangename geur kunt ruiken wanneer je de kooi van je hamster schoonmaakt, maar maak je geen zorgen! Zolang de kooi regelmatig wordt schoongemaakt en om de zoveel tijd wordt vervangen door vers zaagsel, zal er geen probleem ontstaan door stinkende plasgewoonten of het overvoeren van etensresten die door huisdieren worden achtergelaten voordat ze zelf worden opgegeten (ja, dit gebeurt soms).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.