Nederlandse huisdiereigenaren zijn meer dan ooit bereid om geld uit te geven voor hun harige vriend. Veel Nederlanders geloven dat honden en katten een centrale rol hebben gekregen in het gezin zoals wij dat kennen, waarbij sommigen zelfs zo ver gaan te zeggen dat deze dieren vertegenwoordigen wat echt belangrijk is – liefde! Dat gezegd hebbende, kunnen er grote financiĆ«le voordelen verbonden zijn aan het afsluiten van een verzekering via de verzekeraar van je dier: je bent niet alleen gedekt tegen ongevallen of ziekte, maar soms vinden die speciale momenten tussen mens-dier vriendschap ook gewoon hier thuis plaats šŸ˜‰

Er is geen grotere liefde dan de band tussen een mens en zijn huisdier. In een recente studie van Maurice de Hond, ontdekte hij dat vier procent van de mensen zei dat het nog erger was als er Ć©Ć©n stierf, omdat ze ook zoveel in hen geĆÆnvesteerd hadden. En voor veel huishoudens met huisdieren die tegenwoordig thuis wonen of gewoon binnen het gezin bestaan? Bijna iedereen heeft een of andere vorm van hechte relatie om zulke diepe emoties te delen

Mensen worden eenzamer en het hebben van huisdieren om voor te zorgen is een gemakkelijkere oplossing geworden. Dit probleem doet zich vooral voor in ontwikkelde landen met een toenemend individualisme, waar mensen meer geld uitgeven aan hun huisdieren dan ooit tevoren vanwege de toegenomen welvaart die voortkomt uit financiƫle zekerheid. Wat moeilijk kan zijn als je alleen woont zonder gezelschap thuis; maar niet als je een harige vriend hebt zoals een kat of hond! De tweede reden waarom we deze hogere leeftijden voor huisdierbezit zien? We leven ook langer, grotendeels dankzij onze moderne medische technologie die ons toegang geeft tot zelfs de basisbehoeften zoals twee keer per dag tandenpoetsen in plaats van (of totdat) het opraken tijdens infecties eerder vroeger dan later na jaren gebeurt.

Ziektekosten van je huisdier verzekeren

De gemiddelde kosten voor maandelijkse medische zorg voor huisdieren bedragen ongeveer 10-15 euro. Dit kan duur zijn, maar het is de gemoedsrust waard om te weten dat er voor je beste vriend wordt gezorgd als er iets gebeurt!

De prijs is ook afhankelijk van het type en de grootte van het dier en waar het woont (stad of land).

Verzekeren tegen ongevallen

Het is ook mogelijk om een ongevallenverzekering af te sluiten. Dit betekent dat je schadeloos wordt gesteld als je huisdier overlijdt, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk, en dit kan oplopen tot in de duizenden euro’s! Je kunt dit geld gebruiken om een andere dierenvriend te kopen of om jezelf op iets leuks te trakteren; al deze beslissingen zijn alleen aan jou, zolang het is gekocht via de diensten van Petplan.

Verplichte verzekering?

De Universiteit van Utrecht heeft ontdekt dat in Nederland ongeveer vier procent van de mensen die een huisdier hebben, verzekerd is. Dat zijn ongeveer 100.000 polissen! In andere landen liggen de percentages zelfs nog hoger; 24% Britten en 70%. De KNMvD – de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde – pleit ervoor dat iedereen verplicht wordt een huisdierenverzekering af te sluiten, zodat elk dier gedekt is met noodzakelijke zorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.