De nerts is een slank en beweeglijk dier met een vette vacht die elke kleur kan hebben. Ze zijn verwant aan otters, marterachtigen en andere roofdieren zoals wezels en fretten – dus ze zouden waarschijnlijk geen goede huisdieren zijn! Toch zijn er mensen die ze houden; maar welke overwegingen moet u maken bij het kiezen van een nerts voor uw huis?

De Amerikaanse nerts en de Europese nerts mogen dan twee verschillende dieren zijn, ze hebben één ding gemeen. Deze beide kleine roofdieren uit de marterfamilie staan bekend als nertsen! De bekendste soort leeft over de hele wereld, terwijl je een kleinere soort, de “Europese” of Russische nerts, alleen kunt vinden buiten die gebieden waar Oost-Europa hun thuis is.

De Amerikaanse nerts wordt vaak gehouden voor zijn pels. Over de hele wereld zijn er verschillende pelsdierfokkerijen waar deze dieren en soortgenoten (wasberen) uiteindelijk worden gedood door ze te vergassen met koolmonoxide om hun fijne pels te krijgen. Veel dierenrechtenactivisten hebben de afgelopen jaren tegen deze praktijk geprotesteerd – en u kunt zien waarom!

Nertsen in de natuur

De nerts is een twee meter lang dier met lange oren en snorharen. De mannetjes gebruiken deze om vrouwtjes van hetzelfde geslacht op te pikken tijdens baltsrituelen, maar het schijnt dat ze ook een intuïtieve functie hebben; als je verdwaald zou zijn in je eigen bos zou dit wel eens de manier kunnen zijn waarop hij of zij de weg terug naar huis vindt!

“De nerts is een gestroomlijnd, vasthoudend dier dat in veel waterwegen in Noord-Amerika kan worden aangetroffen. Het zijn natuurlijke vijanden van o.a. de vos en de oehoe, maar hun favoriete prooi zijn muskusratten.”

Als Huisdier?

Nertsen zijn geen knuffeldieren en hebben veel aandacht nodig. Ze kunnen snel verwilderen als ze niet genoeg zorg of ruimte krijgen, dus het is belangrijk dat je er zeker van bent dat je ze gelukkig houdt met toestemming van je huisbaas voordat je er een als extra dier krijgt!

Nertsen zijn geen goed familiehuisdier vanwege hun beet. Ze zijn ook niet geschikt voor kinderen en veel mensen vinden ze niet leuk omdat ze een speciale verzorging nodig hebben, maar het opvoeden van nertsen is toch anders dan andere huisdieren zoals fretten of konijnen.

Verzorgen van een Nerts

De nerts is altijd op de vlucht. Hij is niet in bedwang te houden en zal alles doen om te ontsnappen, inclusief dingen vernielen! Nertsen hebben het liefst water tot hun beschikking en ook veel ruimte om te zwemmen (of te vernielen).

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, is het noodzakelijk om uw nerts het juiste voer te geven. Een verkeerde keuze kan leiden tot nierproblemen die gemakkelijk kunnen worden voorkomen door ze speciaal samengestelde voeding van een dierenfokkerij te geven of gewoon hun eigen merk te kopen bij een dierenwinkel in de stad. Met de juiste instructies over hoe vaak ze moeten eten en wat schoon water is ten opzichte van vuile vaat, kun je deze dieren zindelijk maken terwijl je ze ook goede hygiënische gewoonten aanleert!

Samenvatting

Het houden van een nerts is niet het beste idee, omdat ze zeer veeleisend zijn en goed moeten worden opgevoed. Om deze huisdierentrend populairder te maken, moet er meer regelgeving komen voor hun verzorging, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.