Intuïtieve communicatie wordt ook regelmatig ingezet bij een vermissing. Vaak hebben mensen er zelf al alles aan gedaan om hun dier terug te vinden: posters opgehangen, dierenartsen en dierenopvang gebeld, navraag gedaan bij mensen in de buurt, maar helaas niet altijd met het gewenste resultaat.

Hoe kan ik van hulp zijn?

Het belangrijkste in een vermissingzaak is naar mijn idee het scheppen van duidelijkheid. Dit kan door antwoord te geven op allerlei vragen die je hebt. Dieren kunnen verdwaald zijn, door een ander zijn meegenomen. Een dier kan in het asiel terecht zijn gekomen of per ongeluk zijn opgesloten in een huis of schuur. Hoe onwaarschijnlijk het misschien ook mag klinken – het kan ook een bewuste keuze van het dier zelf zijn geweest. En in het ergste geval kan een dier zijn overleden. Hoe dan ook, ik kan het dier vragen wat er is gebeurd of wat er aan de hand is, waardoor ik een stuk onzekerheid bij je weg kan nemen.

Een vermist dier kan beelden doorgeven van de buurt en de omgeving waar hij/zij zich bevindt of is geweest. Hierdoor kun je mogelijk gerichter zoeken en daar in de buurt alsnog navraag doen. Soms willen mensen gewoon de mogelijkheid hebben en het gevoel krijgen dat ze alles in het werk hebben gesteld om zijn/haar dier terug te vinden. Je hoeft dus niet persé hulpeloos af te wachten, het geeft je juist de kans om actief mee te zoeken.

Ook al wordt een vermist dier niet altijd terug gevonden, ondanks alle duidelijke aanwijzingen, het betekend in geen geval dat het hier dan ook ophoudt. Door middel van intuïtieve communicatie kan ik boodschappen doorgeven en uitwisselen.

Je kunt dus nog heel veel tegen elkaar zeggen en wensen uitspreken. Je krijgt de mogelijkheid om nog even afscheid van elkaar te nemen. Dit kan heel belangrijk en soms ook van onschatbare waarde zijn. Het kan je steun geven tijdens het verwerkingsproces, zodat je de kans krijgt om het af te sluiten en heling kan plaatsvinden.

Mocht ik in dit geval dus ook iets voor jou kunnen betekenen, dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom om mijn hulp in te roepen.