U gaat een vakantiereis met het vliegtuig maken en u wilt uw huisdier mee, maar vergeet niet dat het niet altijd zo eenvoudig is. Je hebt een heleboel documenten nodig die wij allebei voor je zullen regelen! Eerst moeten we weten welke luchtvaartmaatschappij of land regels van toepassing zijn per aanvraag. Dan kan er ook enige tijd verstrijken voordat goedkeuring wordt verleend, afhankelijk van hoe de dingen gaan dus houd me hier op de hoogte. Ik ben blij als alles soepel verloopt šŸ™‚

Reizen met je huisdier

U wilt uw huisdier meenemen in het vliegtuig, maar er is veel werk dat eerst moet worden gedaan. Je moet

uitzoeken welke eisen ze stellen aan het meenemen van dieren zoals die van jou aan boord en bij het inchecken vragen of het mogelijk is!

Reisdocumenten

Je huisdier moet alle juiste vaccinaties hebben, een rabiƫsinenting en de normale cocktailvaccinaties. Je moet dit ook kunnen bewijzen met papieren van je dierenarts, anders laten ze je niet binnen! Vanaf daar wordt het lastig, want landen hebben soms verschillende regels voor huisdieren, afhankelijk van het land waar je naar binnen wilt, maar als je dat van tevoren weet, kun je eventuele problemen in het buitenland voorkomen

Het belangrijkste bij een internationale reis is ervoor te zorgen dat de dieren van beide reizigers up-to-date zijn voordat ze vertrekken (vooral als ze gaan vliegen). Voorbereidingen zijn onder meer: ervoor zorgen dat men kopieƫn van identificatiepapieren bij zich heeft; op de hoogte zijn van de voorschriften betreffende het invoeren van bepaalde soorten/rassen.

Luchtvaartmaatschappijen hebben zeer strenge eisen waaraan u moet voldoen. Het is daarom verstandiger uw eigen ticket pas te boeken na toestemming voor een huisdier, anders bestaat de kans dat u in een vliegtuig wordt toegelaten voordat ze er echt klaar voor zijn! U kunt voorlopige reserveringen maken en wanneer de reistijd aanbreekt deze gewoon afronden met definitieve boekingsinfo voor zowel uzelf EN UW HOND OF KAT (indien u als Ć©Ć©n reist).

Transport

Als u uw huisdier mee wilt nemen op een vlucht, zorg er dan voor dat ze onder de 5kg zijn. Luchtvaartmaatschappijen laten geen huisdieren toe in de cabine en in de speciale vrachtruimte voor zwaardere dieren zoals bagage of vracht (de met metaal overdekte kennels).

Als je goed voor je nieuwe huisdier wilt zorgen, zorg er dan voor dat het alles heeft wat het nodig heeft. Je hebt een hemel kennel voor het dier nodig, die verkrijgbaar is bij elke fatsoenlijke dierenwinkel en ook wat speelgoed of dekens, zodat ze zich comfortabel voelen wanneer ze in hun huis weg van huis zijn!

Tips

Zorg dat je op tijd de benodigde documenten hebt.

Haal op tijd alle vaccinaties bij een erkende dierenarts, inclusief officiĆ«le papieren en vraag naar de quarantaine voorschriften van het betreffende land – instructiekaart met wat uw hond heeft gegeten of gedronken; Een label met naam/adresgegevens kennel & dierenhotel zijn ook goed voor vertrek omdat het het reisproces vergemakkelijkt als er iets mis gaat. Zorg er bovendien voor dat uw hond ten minste vier uur voor de openingstijd van de check-in eten heeft gehad, zodat hij geen maagklachten krijgt als hij aan boord gaat! Informeer de luchtvaartmaatschappij onmiddellijk over plannen om de boekingsdatum te wijzigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.