Het kan heel vervelend zijn als je huisdier een slecht humeur heeft. Gelukkig heb je als “baasje” genoeg in handen om ze op te vrolijken! Bijvoorbeeld: voer de dieren op schema en zorg ervoor dat ze geen honger of dorst hebben (dit zal leiden tot te veel eten/drinken); geef ze elke dag vers water; controleer op vlooien etc.; poets hun tanden één keer per week – sommige dieren zoals katten hebben vaker tandverzorging nodig dan dit, maar check eerst met de dierenarts over de frequentie…aaien doet meestal wonderen 😉

We hopen dat deze tips helpen om alles weer beter te maken 🙂

Als het om dieren gaat, komt depressie maar al te vaak voor. Of je nu een dierenarts bent of gewoon je eigen huisdier thuis hebt, er zijn manieren die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat ze zich niet down en hopeloos voelen over zichzelf!

Als je op zoek bent naar een huisdier, is het eerste wat je moet overwegen wat er van mij wordt verwacht. Als ik deze verantwoordelijkheid op me neem en mijn tijd investeer in de verzorging van het dier tijdens zijn eerste levensjaren, dan kunnen we misschien samen het eeuwige thuis voor onze harige vriend vinden!

Schoonmaken

Als u wilt dat uw huisdier gelukkig is, is het het beste dat ze genoeg tijd hebben voor beweging en spel. U kunt ze het beste vier keer per dag mee naar buiten nemen of ten minste één lange wandeling per ochtend geven voordat het werk begint; probeer Fido niet te vaak de hele dag alleen thuis te laten! Katten hebben misschien minder verzorging nodig dan honden omdat katten makkelijker in de omgang zijn, maar mensen maken nog steeds fouten bij het opruimen achteraf, dus let goed op als je hem vaak laat verzorgen

Veel over het bezitten van een van beide soorten dieren kan overweldigend lijken, vooral in het begin- van voedingsschema’s (of het vergeten!) poepzakjes etc.. Maar weet dat wij hier altijd raad zullen geven waar mogelijk.

Tijd vrijmaken om je huisdier te verzorgen

Denk na over hoe u uw tijd zou willen doorbrengen. Sommige mensen geven de voorkeur aan honden en sommige aan konijnen, maar wat past het beste bij een individu? Denk goed na voordat u een beslissing neemt, zodat u er later geen spijt van krijgt!

Depressie bij huisdieren

Dieren zijn net als wij, zij ervaren ook gevoelens van droefheid. Veel dieren vertonen symptomen wanneer hun stemming verandert, zoals minder eten of drinken; gewichtsverlies met overmatig slapen en weinig/langzame beweging om te gaan wandelen naast andere dingen zoals blaffen vaker wel dan niet lijkt het erop dat sommige ook agressief kunnen worden-bijten!

Oorzaken

Als huisdieren is het belangrijk dat dieren de best mogelijke zorg krijgen. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, moeten we kijken naar hun voeding en beweging en naar eventuele veranderingen in de omstandigheden. Zoals verhuizingen kunnen hen depressief maken te veel tijd alleen of te weinig aandacht van u kan ook bijdragen aan een depressie. Dus deze dingen moeten onmiddellijk worden aangepakt als ze zich voordoen bij uw huisdier!

Dingen die je kunt doen

Een hond of kat met kiespijn zal ook tekenen van gedragsproblemen vertonen. U moet de medische toestand van uw huisdier controleren en het de juiste voeding geven, zoals diervoeding in plaats van blokjes kaas en worst! Het kan zijn dat er iets veranderd is in hun omgeving – misschien heb je net een ander exemplaar gekregen? Geef ze wat extra aandacht om er zeker van te zijn dat alles in orde is voordat u iets anders vermoedt; balspelletjes zijn goed voor beide dieren, dus doe wat logisch is, gezien de hoeveelheid tijd die we elke dag (en nacht) samen doorbrengen!

Het is belangrijk dat uw huisdier voldoende beweging krijgt. Dit geldt vooral voor honden, katten maar ook konijnen en andere dieren die graag buiten rondrennen! Ga na of het dier contact heeft met andere huisdieren in zijn roedel of gezelschap van één konijnenvriendje zou al het verschil maken op die eenzame dagen thuis in je eentje; een extra harig maatje biedt gezelschap net zo’n gelukkige serotonineproductie door activiteit – net zoals mensen dat doen als ze zelf actief zijn (en plezier hebben!).

Wanneer dit niet helpt

Als de bovenstaande tips niet lijken te werken, is het tijd voor een consult bij de dierenarts. Uw dierenpsycholoog of -fluisteraar zal het probleem van uw huisdier op een intuïtieve manier helpen oplossen, zodat u en zij er samen weer bovenop kunnen komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.