Op het moment dat jouw dier een probleem heeft, kun je hem/haar behandelen met Bach remedies. Maar voordat je hieraan begint is het verstandig dat jij jouw dier laat onderzoeken door een dierenarts om er zeker van te zijn dat er geen lichamelijke klachten of problemen zijn die het problematische gedrag veroorzaakt.

Bach Bloesem Remedies zijn geen alternatief voor een medische behandeling maar een aanvullende geneeswijze (complementair). Wanneer blijkt dat er sprake is van een emotionele disbalans, kan ik een remedie voorschrijven. Zelf ben ik voorstander van een remedie die bestaat uit meerdere bloesems, omdat een emotie niet op zichzelf staat.

Om een voorbeeld te noemen:
Stel dat een dier heel erg onzeker is. Onzekerheid kan de emotie angst aanwakkeren of versterken. Ik zou dus een remedie voor onzekerheid en angst voorschrijven. Ik maak dan een remedie klaar die uit maximaal 5 bloesems zijn samengesteld.

Hoe lang het duurt voordat de bloesemremedie het lichaam in balans heeft gebracht, hangt af van een aantal factoren;
  – hoe lang bestaat de klacht al
  – de gevoeligheid van het dier
  – waardoor is het probleemgedrag ontstaan
  – leeftijd van het dier

In sommige gevallen zal een bloesem remedie na een aantal dagen al verbetering geven. In andere gevallen heeft het wat meer tijd nodig of moet een remedie zonodig aangevuld worden.