Bloesemremedies werken in op het energetisch niveau en zorgen ervoor dat verstoorde emoties weer in balans worden gebracht. Elke remedie past bij een bepaalde emotie of gemoedstoestand en elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaalde trilling. De remedies werken op dit trillingsniveau in. Het is dan ook geen enkel probleem om deze remedies naast reguliere of homeopathische medicijnen te gebruiken. Bloesemremedies zijn volledig veilig en niet verslavend. Mocht er een ‘verkeerde’ remedie zijn uitgekozen, dan heeft dit geen enkele negatieve invloed op het dier. Wanneer een dier emotioneel in balans is dan zal de bloesemremedie er verder niets aan toevoegen. Het gedrag blijft hetzelfde.

Bloesemremedies onderdrukken niet het gedrag of de gemoedstoestand van een dier. Het enige wat deze druppels doen is de balans terugbrengen in verstoorde emoties. Wat je met bloesemtherapie dus in feite bereikt is het transformeren van negatieve emoties naar positieve emoties. Wantrouwen transformeert naar vertrouwen, haat transformeert naar liefde enzovoorts.

De bloesemremedies zijn gemakkelijk toe te dienen. Druppeltjes kunnen over het voer of over een snack gedruppeld worden. Het kan geen kwaad wanneer andere dieren van hetzelfde voer eten.