Als je een consult wilt aanvragen voor bloesemtherapie, stuur me dan via de mail de volgende informatie toe:

    – een digitale foto van het dier
    – naam van het dier
    – leeftijd en geslacht
    – wat is de aard van het probleem
    – waardoor denk je dat dit probleem is ontstaan
    – hoe lang bestaat dit probleem al
    – wat is de achtergrond van het dier (komt het uit het asiel)
    – welke stappen zijn er eventueel al ondernomen

De reden waarom ik liever via de mail werk is omdat ik het belangrijk vind dat alle informatie op schrift staat. Zo voorkomen wij dat cruciale informatie over het hoofd wordt gezien.
Tijdens een telefonisch consult kan het wel eens zijn dat je belangrijke dingen vergeet te vertellen. Wanneer je thuis op je gemak je verhaal schrijft, wordt je niet zo snel afgeleid. Je kunt je verhaal doorlezen en zonodig aanvullen. Ook kan het beschrijven van het probleem van jouw dier – waar je misschien zelf heel emotioneel bij bent betrokken – helend en verhelderend werken.

Mocht je toch behoefte hebben om mij persoonlijk te spreken, dan is dat geen enkel probleem. Eventueel kunnen we dan een afspraak maken voor een telefonisch gesprek.

Naar aanleiding van onze correspondentie, zal ik een remedie klaarmaken en je die toesturen. Je ontvangt informatie over welke remedie(s) ik heb uitgekozen en wat ze voor jouw dier kunnen betekenen.
Zodra je begint met de bloesemtherapie is het heel belangrijk om te letten op verandering in het gedrag. Zie je bijvoorbeeld je hond iets doen wat je hem/haar nog nooit hebt zien doen, zoals bijvoorbeeld met andere honden spelen, toenadering zoeken bij andere mensen, of meer gaat eten of slapen? Laat het mij dan weten.

Ik zou graag elke twee weken schriftelijk contact willen houden, zodat we alle veranderingen bij kunnen houden en op schrift hebben. Mocht blijken dat de remedie wat bijgesteld moet worden, dan kunnen we dat in goed overleg met elkaar bespreken. Je hoeft alleen de kosten voor een extra flesje + verzendkosten te betalen.

De gemiddelde behandelduur is afhankelijk van hoe snel het dier op de behandeling reageert. Dit kan variëren van een aantal dagen tot een aantal maanden zoals bij een chronisch probleem dat al een langere tijd bestaat. Verandering in gedrag verloopt meestal heel natuurlijk en geleidelijk. Soms kan het zelfs zo zijn dat jij je later pas beseft dat een bepaald gedrag ineens niet meer bestaat, of maken andere mensen jou erop attent.

Wanneer het gewenste gedrag bereikt is en jij het idee hebt dat het dier weer in balans is, mag je stoppen met de remedie. Gebruik voor alle zekerheid minimaal een half flesje van de bloesemremedie alvorens je stopt! Gooi het flesje nooit weg, maar zet het in de koelkast. Blijft het gewenste gedrag ongeveer 3 weken hetzelfde dan mag je stoppen. Mocht het zo zijn dat het dier een terugval krijgt, dan kun je zo weer beginnen met het toedienen van de bloesemdruppels.

In sommige gevallen is het raadzaam om van tevoren eerst een volledige reading te doen, bijvoorbeeld bij dieren die uit een asiel komen. Doel hiervan is om een beter en vollediger beeld te krijgen en het bestaande probleem te analyseren.
Door vragen te stellen en naar het verleden te kijken van het dier, probeer ik erachter te komen waardoor het probleem kan zijn ontstaan.

Mocht je dus liever eerst een reading willen aanvragen, stuur mij dan zo min mogelijk informatie toe over het probleem. Een hele korte beschrijving of benoeming van het probleem is dan voldoende. Dit om te voorkomen dat mijn reading wordt beïnvloed. Ik heb dan alleen de volgende gegevens nodig:

    – een digitale foto van het dier
    – naam van het dier
    – leeftijd en geslacht
    – zeer korte beschrijving van het probleem
    – max. 5 duidelijk vragen die jij wilt stellen

Nadat ik de reading heb voltooid en jou toegestuurd heb, gaan we samen een behandelplan opzetten en zullen we verdere afspraken maken.