Met deze vraag word ik vaak geconfronteerd door mensen die graag dingen van en over hun huisdier te weten willen komen. Omdat ik het een hele reële vraagstelling vind, sta ik hier wat uitgebreider bij stil.

De vragen die jij wilt stellen zijn uiteraard situatie afhankelijk. Je kunt vragen hebben over gedrag of een vreemde gewoonte, waarvan jij de oorzaak niet kunt achterhalen.

Zo zijn de eerste 6 maanden voor een jong dier de belangrijkste periode. Daarin leert hij/zij verschillende vaardigheden die nodig zijn om een sterk, sociaal en evenwichtig dier te worden. Als in die periode iets is misgegaan, kan dit gevolgen hebben gehad voor zijn/haar gedrag van dit moment. Voorbeelden van vragen hierover zijn:

–  Waarom jaagt mijn dier steeds achter z’n staart aan?
–  Waarom valt mijn dier zomaar andere dieren aan?
–  Waarom plast mijn dier in huis?
–  Waarom maakt mijn dier dingen kapot?
–  Wat kan ik voor mijn dier doen bij verlatingsangst?
–  Heeft mijn dier problemen met zindelijkheid?
–  Waar komt het plukgedrag van mijn dier vandaan?
–  Waarom vertoont mijn dier agressief gedrag?

Wanneer jij een dier uit een asiel hebt gehaald, weet jij meestal niet wat zich in het verleden van dit dier heeft afgespeeld. Vaak hebben asieldieren iets naars meegemaakt of kunnen zij een ernstig trauma hebben opgelopen.

–  Kan mijn dier mij iets vertellen over z’n verleden, met name over de periode voor het asiel?
Wanneer jij twijfels hebt over de gezondheid van jouw huisdier, maar jij kunt nog steeds niet achterhalen wat hij/zij mankeert, dan kun jij vragen of jouw dier pijn heeft (en waar!). En wat als jij verandering hebt waargenomen in het gedrag van jouw huisdier, zoals:

–  jouw dier is minder vrolijk dan normaal
–  jouw dier zondert zich steeds meer af
–  jouw dier gaat steeds slechter eten
Mijn jarenlange ervaring als dierenartsassistente helpt mij om in gesprek met jouw dier lichamelijke en/of geestelijke ongemakken op te sporen. Het stelt jou in staat met een duidelijk omschreven klacht naar een dierenarts of therapeut te gaan.Wil jij het jouw oude huisdier zo comfortabel mogelijk maken en wil je weten wat jij voor jouw huisdier kan doen.

–  Waar heeft jouw huisdier behoefte aan?
–  Doe ik er voldoende aan om er voor te zorgen dat mijn huisdier niet onnodig hoeft te lijden?
–  Kan ik nog iets anders doen?

Door middel van telepathische communicatie kan ik jouw huisdier vragen wat hij/zij zelf het liefste wil. Vaak wordt gedacht dat oudere dieren, die incontinent zijn of bijvoorbeeld erg slecht lopen en opstaan, ingeslapen moeten worden. Ik kan je vertellen dat er nog genoeg dieren zijn die heel goed kunnen leven met ouderdomsgebreken.

Vragen stellen aan een overleden dier, kan helpen bij een betere rouwverwerking. Het kan je helpen jouw leven wat makkelijker op te pakken wanneer jij weet dat jij juist gehandeld hebt en de juiste beslissingen hebt genomen.

–  Misschien wil jij weten hoe het nu met jouw huisdier gaat?
–  Hoe heeft jouw dier het overlijden ervaren?

Voor alles is een oplossing of verbetering te bedenken. Het loont dus de moeite om eens met je dier te praten. Ook wanneer er helemaal geen problemen zijn, is het simpelweg fantastisch te weten hoe het met hem/haar gaat en te beseffen wie jouw dier is en wat jullie in dit leven samen te vieren hebben.